Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیروس همتی که این روزها سریال نیسان آبی را در شبکه نمایش خانگی دارد از همکاری مجددش با منوچهر هادی بعد از سریال دلدادگان می گوید.

سیروس همتی درباره نقشش در این سریال و همکاری‌اش با منوچهر هادی گفت: از همان اول قصه که در فلاش بک‌ها هم می‌بینیم این شخصیت در دوران مقطع راهنمایی که همکلاس شخصیت‌های اصلی قصه بود، دانش‌آموز پاجه خوار و ستون پنجم بود و از همان اول همه چیز را پول می‌دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این دست آدم‌ها در جامعه بسیار داریم. من با منوچهر هادی بارها همکاری داشته‌ام و او با جنس بازی بازیگر آشناست و سال‌های زیادی است که فعالیت داشته و به توانایی‌های بازیگرانش اشراف دارد و می‌داند برای هر بازیگر چه نقشی را در نظر بگیرد. 

وی در پاسخ به این پرسش که در ایفای نقش علاقه‌مند هستید که نقش‌های کمدی- موقعیت بازی کنید و یا تیپ سازی؟ افزود: جمله معروفی است که می‌گوید بازیگران کمدین در نقش‌های جدی هم خوب ظاهر می‌شوند. به عنوان مثال جواد عزتی  یک کمدین است اما در سریال زخم کاری در یک نقش جدی بسیار خوب درخشید. من  هم در انتخاب پیشنهاداتم هیچ تقسیم‌بندی ندارم و دوست دارم یک بازیگر کامل باشم که هر نقشی از عهده‌اش بر آید.

سیروس همتی در خصوص اینکه بعضی از بازیگران طنز نوع بازی‌شان به پارتنرشان مرتبط است اظهار داشت: واقعیت این است که ساخت یک سریال طنز در وهله اول بر می‌گردد به نویسنده و فیلمنامه‌ای که نوشته می‌شود و بعد از آن به کارگردان کاربلد در این ژانر و در نهایت قبول دارم که بازیگر و پارتنر مقابلش، که اصطلاحا در پاسخ به دیالوگ‌ها و اکت‌ها خوب واکنش دهد و یک ارتباط پینگ‌پنگی با هم داشته باشند، مهم و موثر است. اما باید بپذیریم بازیگر و پارتنرش در فیلم و یا سریال، خودشان مدیون موقعیتی هستند که کارگردان تعریف می‌کند و به تصویر می‌کشد.

این کارگردان و بازیگر در پاسخ به این سوال که چرا بعضی از نقش‌های کمدی مبتنی بر دیالوگ و شوخی‌های سخیف است گفت: شوخی سخیف  اگر در متن است که برای نویسنده متاسفم. اگر در متن هم نیست و کارگردان بدش نمی‌آید از این ادبیات، که اینجا برای او متاسفم و در آخر اگر نه در متن است و نه در کارگردانی و از زبان بازیگر خارج می‌شود و کارگردان مخالفتی با او  ندارد، هم برای کارگردان و هم بازیگر متاسف هستم.

بازیگر سریال نیسان آبی می‌گوید: به نظر من کارگردان باید هر چیزی را که به شعور و شخصیت اجتماعی کار و مخاطب لطمه می‌زند حذف کند. شوخی‌های سخیف باعث می‌شود تماشاگر فهیم، که کم هم نداریم، از فیلم و سریال زده بشود و در نهایت سریال یا فیلم نتواند رتبه خوبی را بین تماشاگران به دست بیاورد.

همتی در خصوص اینکه در حال حاضر مشغول چه کاری است؟ گفت: در حال حاضر همچنان منتظر هستیم مهران غفوریان بهبودی کامل پیدا کند و ادامه فیلمبرداری سریال نیسان آبی را پیش ببریم. 

این کارگردان تئاتر درباره روی صحنه بردن نمایش در شرایط کرونا افزود: تا زمانی که کرونا وجود دارد هیچ وقت این کار را نخواهم کرد چون برایم مهم است که خاطره بدی به جای نماند. البته برایم مهم است که تئاتری روی صحنه ببرم اما در شرایطی که سلامتی بازیگران و عوامل کار و همچنین تماشاگران فراهم باشد چون تئاتر در محیط بسته است و قبول کنیم با تمام احترامی که برای شغلم قائل هستم دوست ندارم بعد از فروش و یک اجرای خوب خاطره‌ای غم انگیز به وجود بیاید و کسی ناخواسته کرونا بگیرد و با رفتنش ما را داغدار کند. کرونا هم عجیب روی هنرمندان زوم کرده و اگر بگویم ترس دارم، دروغ نگفته‌ام! می‌ترسم از اینکه با شروع تمرین تئاتر اتفاق ناگواری برای اعضای گروهم و یا تماشاگران بیفتد.

این بازیگر درباره بازگشت و ساخت تله تئاتر به تلویزیون گفت: در یک دوره‌ای تله تئاتر برداشته شد و متاسفم برای شعور و فرهنگ آن مدیری که در آن دوره فعالیت داشت.

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم فرهنگ  اجتماعی را بالا ببریم و البته ترویج بدهیم نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشیم، تئاتر است؛ چه تولید تئاتر و چه دیدن نمایش. در این دوره جدید هم اتفاقاتی در حال رخ دادن است اما بودجه‌ای برایش نیست. معمولا برای کارهای دیگر بودجه هست اما به کارهای هنری و ترویج فرهنگ و هنر که می‌رسد می‌گویند بودجه نداریم. مشخصا منظورم تلویزیون و وزارت  فرهنگ و ارشاد است و چقدر بد است که با این جایگاه هنری از جمله نوشتن، بازیگری، کارگردانی و آن حرمتی که مخاطبان هنر برای ما قائل هستند برویم و سرمان را جلوی سرمایه‌گذاری، که آیا به ما بودجه بدهد یا ندهد، خم کنیم و این شرایط را بدترین شرایط عمرم می‌دانم. خودم در حال حاضر فیلمنامه‌ای دارم اما به دنبال سرمایهگذار می‌گردم و هیچ نهادی بودجه‌ای ندارد که روی آن سرمایه‌گذاری کند و این جمله معروف را به من می‌گویند: فیلمنامه‌ات خیلی خوب است اما پول نداریم. از این مسئله گله‌مند هستم و متاسفم که می‌گویم چون ادامه پیدا کردنش باعث می‌شود فرهنگ زیر سوال برود.

سیروس همتی در پایان گفت: آخرین کتابم به بهانه هفته کتاب به اسم «هفت کوتوله و تمساح»، که از سوی نشر نیستان چاپ شده و در نشر های مرتبط با قیمت بسیار مناسب و به بهانه هفته کتاب با تخفیف قابل توجه در حال فروش است و خیلی خوشحال هستم هنوز یک ماه از چاپش نگذشته و در آستانه چاپ دوم است.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بازی نیسان نیسان تئاتر تلویزیون بودجه ترویج فرهنگ بودجه تلویزیون وزارت فرهنگ و ارشاد سرمایه گذاری سرمایه پول سینما و تلویزیون هفته کتاب جواد عزتی تله تئاتر مهران غفوریان نمایشنامه نویس سرمایه گذاری سیروس همتی فیلم سینمایی مارمولک سریال نیسان آبی بازیگران کمدین ترویج فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد سیروس همتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نونزدهمین مراسم «شب کارگردان» برگزار شد/ آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟

نوزدهمین مراسم «شب کارگردان» انجمن صنفی کارگردانان تئاتر ایران و آئین نکوداشت اکبر زنجانپور، عصر امروز نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

حمود دولت‌آبادی، فریبرز گلبن، اسماعیل خلج، اصغر همت، ایرج راد، حبیب رضایی، مسعود دلخواه، مهدی میامی، کاظم هژیرآزاد، مجید امرایی، محسن بهرامی، از حاضران در این مراسم بودند‌.

در ابتدای این مراسم شهرام گیل‌آبادی رئیس انجمن صنفی کارگردانان تئاتر گفت: امروز روز تولد استاد حمید سمندریان است. خاطرات فراوانی با نام بردن از حمید سمندریان به عنوان نشانه و تلنگر در ذهن ما ایجاد می‌شود. هیچ لحظه‌ای در تئاتر ایران ایشان از ذهن ما فراموش نمی‌شود.

وی ادامه داد: انجمن با مرور ملاک‌های مختلف در طول سال به این نتیجه رسید که مدالیوم و نشان عالی خود را به استاد اکبر زنجانپور چهره تأثیرگذار تئاتر ایران اهدا کند. انجمن به دلایل حمایتی قصد دارد به خاطر منش فکری و کاری‌شان از ژاله علو، علیرضا کوشک‌جلالی و علی شمس نیز قدردانی کند.

وی افزود: خوشحال و خرسندیم که با سختی در کنار دوستان‌مان ایستادیم و هیچ تحمیلی را نپذیرفتیم و با استقلال و به پشتوانه بزرگان تئاتر پیش می‌رویم. تئاتر عرصه نقد، تحلیل و حقانیت است.

گیل‌آبادی بیان کرد: سال قبل مدالیوم انجمن به آتیلا پسیانی اهدا شد که دیگر در میان‌مان نیست. یادش را گرامی می‌داریم.

سپس تصاویری از مراسم هجدهمین «شب کارگردان» و سخنان زنده‌یاد آتیلا پسیانی نمایش داده شد‌.

در ادامه احسان حاجی‌پور دبیر مراسم متن لوح قدردانی از علی شمس را قرائت کرد و سپس با حضور صدرالدین زاهد از علی شمس قدردانی شد.

علی شمس روی سن آمد و گفت: ممنونم که انجمن به یاد من بود. من حرفی نمی‌زنم که جشن امشب به حاشیه نرود. امیدوارم مسیر چرخ روزگار به شکل دیگری بچرخد که هر کدام از ما تئاتر مدنظر خود را روی صحنه ببریم و هیچ رنج و عذابی گریبان‌مان را نگیرد.

در ادامه آرش دادگر عضو هیأت‌مدیره انجمن صنفی کارگردانان تئاتر روی صحنه رفت و ضمن قرابت متن لوح قدردانی علیرضا کوشک‌جلالی گفت: یک سال پیش تماس تلفنی داشتم و کارگردان بزرگی با من تماس گرفت. از لقب استاد برای او استفاده کردم ولی او گفت که از واژه استاد استفاده نکن. علیرضا کوشک جلالی برای من همچنان استاد است و اعتبار بین‌المللی به تئاتر ایران داده است.

سپس پیام صوتی ژاله علو برای حاضران در مراسم پخش شد. وی در ابتدای این پیام از اینکه به دلیل کسالت نتوانسته در جمع حضور پیدا کند، عذرخواهی کرد.

وی در ادامه پیام خود یادآور شد: هنر والای تئاتر برای من ارزشمند بوده و با اشتیاق تمام کار هنر را دنبال کردم. من کار تئاتر را از ۱۳۲۷ در تئاتر تهران شروع کردم. سپس در تئاتر فردوسی و پس از آن در تئاتر فرهنگ به ایفای نقش پرداختم.

وی به ذکر نام کارگردان‌ها و نمایش‌هایی که همکاری داشت پرداخت و یادآور شد: در ادامه در سینما و رادیو نیز فعال شدم.

علو تاکید کرد: فکر می‌کنم بزرگترین ارزش برای هر هنرمندی این است که نتیجه کار‌های خود را توسط مردم ببیند. خوشحالم کار‌هایی کردم که همچنان بین مردم به نیکی از آن یاد می‌شود و خوشحالم کار‌هایی کردم که مردم از آنها راضی هستند.

در ادامه اصغر همت لوح قدردانی از کوشک‌جلالی را به وی اهدا کرد.

سپس محمد رحمانیان روی صحنه حضور پیدا کرد و بخشی از نمایش رادیویی «روز‌های رادیو» را که اشاره‌ای به ژاله علو و رقیه چهره‌آزاد داشت، خواند.

وی خطاب به کوشک‌جلالی گفت: حضور تو برای تئاتر ایران مانند یک معجزه است، بمانی برای‌مان.

سپس متن لوح قدردانی از ژاله علو را قرائت کرد و ایرج راد به نمایندگی از ژاله علو لوح و نشان مدنظر را دریافت کرد.

در این بخش از مراسم، هایده حائری خطاب به حاضران در مراسم گفت: من از مردم قدردانی می‌کنم که قدر هنرمندان‌شان را می‌دانند و در این مراسم حضور پیدا کردند. هنرمندان تلاش می‌کنند با فعالیت‌های خود هنر را پیش ببرند گرچه همه چیز بر علیه‌شان است.

حائری در ادامه به طنز بیان کرد: حیف است که جایزه ژاله علو عزیز را ۲ آقا بگیرند، به همین دلیل آمدم و جایزه ژاله علو عزیز را می‌گیرم.

در این بخش از مراسم تصاویری از گفت‌وگوی محمد رحمانیان با اکبر زنجانپور پخش شد که طی آن زنجانپور به ذکر خاطراتی از نحوه حضور خود در عرصه بازیگری و تجربه همکاری با حمید سمندریان و جمیله شیخی پرداخت.

سپس محمود دولت‌آبادی روی صحنه رفت و یادی از مهدی فتحی به عنوان دوست مشترک خود و زنجانپور کرد و گفت: روزی مهدی به اکبر گفت کسانی که هنر کار نمی‌کنند چه می‌کنند؟ من در عجب بودم از افقی که پیش روی این ۲ عزیز شکل گرفته است. اکبر سعی کرده که همیشه هنر بورزد ولی موانع خیلی وقت‌ها اجازه نداده است. این اجتماع به نشانه دوستی و ارادت به هنرمندان تئاتر تشکیل شده و بسیار گرامی است.

وی یادآور شد: لازم نیست که حتماً چیزی بشود. همین که سرپا هستید و همین شب‌ها را برپا می‌کنید یعنی شدن. امیدوارم همیشه پاینده باشید.

سپس محمد رحمانیان مجدداً روی صحنه رفت و گفت: اولین بار استاد را در «آتش بدون دود» و سپس در کار‌های تلویزیونی دیدم. بعد از آن تماشای نمایش «همه پسران من» به کارگردانی اکبر زنجانپور باعث شد بفهمم که در زندگی به جای درستی رسیده‌ام. کار درخشانی بود که لحظه‌لحظه‌اش کلاس درس بود.

وی خطاب به زنجانپور تاکید کرد: از صمیم قلبم خیلی از شما متشکرم آقای زنجانپور.

سپس تصاویری از نمایش «چشم اندازی از پل» به کارگردانی حمید سمندریان در سال ۱۳۵۱ پخش شد که اکبر زنجانپور در جوانی خود در آن به ایفای نقش پرداخته بود.

در ادامه مسعود دلخواه نیز روی صحنه رفت و گفت: اکبر زنجانپور مثل هیچ کسی نیست؛ بازیگر و کارگردانی توانا و از همه مهمتر انسانی شریف و دوست‌داشتنی است.

وی تاکید کرد: اکبر زنجانپور بودن ساده نیست و دشوار است، از این رو صحبت کردن درباره او هم دشوار است.

دلخواه یادآور شد: وقتی نمایش «سیزوئه بانسی مرده است» با کارگردانی رکن‌الدین خسروی را دیدم، بازی اکبر زنجانپور حیرت‌زده‌ام کرد.

وی تصریح کرد: حق اکبر زنجانپور این است که جایزه‌ای به نام وی به بازیگران تئاتر اهدا شود.

نوید محمدزاده دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: وقتی قرار باشد درباره استاد صحبت کنم، خجالت می‌کشم. خیلی دوست‌تان دارم. امیدوارم قسمت باشد تا روی صحنه با شما نفس بکشم و قسمت باشد روی صحنه تئاتر از شما یاد بگیرم.

سپس شهرام گیل‌آبادی مجدداً روی صحنه رفت و عنوان کرد: در بیش از ۳۰ سالی که در رادیو بودم، صدای رامین فرزاد از گوشم خارج نمی‌شود که ته مانده غذا‌ها را به گربه‌ها می‌داد و برای‌شان «هملت» می‌خواند. سعادت این را داشتم که تجربه حضور در خدمت بزرگان را داشته باشم. مهدی فتحی روبه‌روی دیوار می‌ایستاد و دیالوگ‌های خود را مرور می‌کرد. ما با حکمت‌های مختلف از جمله آموزش در رادیو مواجه بودیم.

وی یادآور شد: دیدن حرکات معلم بزرگی، چون اکبر زنجانپور درس‌های بزرگی برای من داشت. چیزی که از این نسل بزرگ عاید من شد این بود که نظم توسعه فکری، دانایی و درایت، سکوت را به همراه می‌آورد. استاد زنجانپور با اندیشه و آثار خود عالم دیگران را ارتقا داد. اکبر زنجانپور در عالم هنر از آبرو‌های زمین است.

در ادامه پرویز ممنون روی صحنه حضور پیدا کرد و گفت: من از خاطرات هنرجویی و دانشجویی اکبر می‌گویم. اولین بار که دعوت شدم برای تدریس در دانشگاه، نمایشی را از بهمن فرسی دیدم و اکبر زنجانپور نقش اصلی را بازی می‌کرد. مونولوگی طولانی داشت و من تحت تأثیر صدا و بیان اکبر زنجانپور قرار گرفتم.

وی یادآور شد: اکبر از جمله ۴ نفری بود که در دانشگاه به آنها عشق می‌ورزیدم و آخری آذر فخر بود که رفت. من و اکبر اختلاف سنی زیادی نداشتم.

ممنون تاکید کرد: زنجانپور بدون شعار کار می‌کرد. فردی با شخصیت بود که برای هم حرمت قائل بودیم. اکبر همیشه محترم و بسیار جدی بود.

اکبر زنجانپور در ادامه و در میان تشویق همگان روی صحنه رفت و گفت: این تعریف‌ها مسؤولیت آدم را زیاد می‌کند، اینکه هنر و نخ مرتبط هنر یعنی مخاطب را جدی بگیریم. ما تلاش می‌کنیم تا ارتباط نانوشته و ناگفته را در تئاتر ایجاد کنیم.

وی تاکید کرد: وظیفه ما هنرمندان تئاتر این است که تصویری که دیده نمی‌شود بسازیم و آنچه شنیدنی نیست بشنویم و به مخاطب ارائه دهیم. زمانی به این مهم می‌رسیم که کمتر حرف بزنیم.

زنجانپور تصریح کرد: هنریک ایبسن می‌گوید قوی‌ترین انسان کسی است که تنهاترین است. بگردیم و تنهایی‌های خود را پیدا کنیم.

در پایان این مراسم گیل‌آبادی متن لوح قدردانی از زنجانپور را قرائت کرد و نکوداشت اکبر زنجانپور با حضور محمود دولت‌آبادی، محمد رحمانیان، پرویز ممنون، ایرج راد، اسماعیل خلج و چند تن از چهره‌های هنری برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش
  • نونزدهمین مراسم «شب کارگردان» برگزار شد/ آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • تفاهم تولید آثار نمایشی مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برتر منعقد شد
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر